SPREMAJU SE ZA EU: Crna Gora legalizuje gej brakove!?

crna gora, gej parada, gej, gej brakovi, gej prava

Crna Gora priprema model zakona po kome bi u skorijoj budućnosti, istopolnim partnerima bilo omogućeno da ozakone svoju vezu.

Na putu do punopravnog članstva u EU, Crna Gora će morati da usvoji i Zakon o istopolnim zajednicama. Iako je bilo najava da bi takvo zakonsko rešenje moglo biti gotovo ove godine, do toga neće doći. U LGBT zajednici ističu da su stvari tek na početku, ali da je realno da naredne godine dođe do ovakvog zakonskog rešenja.

Poslednja Povorka ponosa održana je u novembru 2015. godine u Podgorici kada je LGBT zajednica predložila usvajanje ovakvog zakona. Oni traže da se Zakon o registrovanom partnertvu usvoji što pre, jer taj akt, kako ističu, “može unaprediti kvalitet života LGBT osoba u Crnoj Gori”.

Ove godine će u Crnoj Gori biti održani izbori,a od nove Vlade se očekuje da će kasnije raditi na donošenju Zakona o registrovanom partnerstvu. Liberalna partija jedna je od retkih, ako ne i jedina partija, koja je iskazala spremnost da pomogne u izradi ovog zakona.

Zakon o istopolnim zajednicama do pre pet godina u Crnoj Gori skoro da niko nije ni pominjao. Prva Povorka ponosa održana je uz protivljenje mnogih građana u Budvi 2013. godine. Kasnije su 2014. i 2015, bez incidenata, Povorke ponosa održane u Podgorici.

  1. #1 by hana on 7. ožujka 2016. - 14:48

    ko im dozvpli da im brkovi budu za. znak. zašto ne prave parade invalidi, bolesni i siromašni ? treba uzeti šibu i potjerati ove izopačene stvorove. ko garantuje da među njima nema veliki br. pedofila? i njima dozvoliti da usvajaju djecu, sramno od države. njih treba spustiti u rudarsku jamu da kopaju , mislim da bi bili malo normalniji. važno je da se oni šminkaju i vrckaju, fuj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: