NIJE IŠAO U KONTROLE Socijalni radnik u Crnoj Gori oštetio državu za 170.000 evra

Osnovno državno tužilaštvo podnelo je Sudu u Rožajama optužni predlog protiv socijalnog radnika Nuha Ramovića kome se na teret stavlja da je tokom četiri godine pribavio imovinsku korist za 70 osoba, čime je državu oštetio za 170.000 evra.

 

“On je u periodu od 30. januara 2010. do 24. oktobra 2014. godine, kao službeno lice u rožajskom Centru za socijalni rad, u postupcima za ostvarivanje prava iz osnovnih materijalnih davanja, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, pribavio korist za više od 70 lica, a državi Crnoj Gori pričinio materijalnu štetu u iznosu višem od 170.000 evra”, piše u optužnom predlogu.

Ramović nije polugodišnje obavljao kontrolu korisnika socijalnih primanja, ni beležio promene nastale u međuvremenu, zbog čega su lica dobijala socijalna primanja i mimo zakona.

Glavni pretres u postupku protiv Ramovića zakazan je za 5. april, a slučaj je dodijeljen predsedniku Osnovnog suda Zahitu Camiću.

Uskoro se očekuje odluka Osnovnog državnog tužilaštva u još četiri postupka koja su pokrenuta protiv radnika Centra za socijalni rad.

Uprava policije je u junu prošle godine podnela krivičnu prijavu protiv službenika Centra Zinete Sutović, Nuha Ramovića, Amera Mujevića, Faruka Dacića i Armina Dedeića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i državni budžet oštetili za više od dva miliona evra.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: