SDP šokiran Đukanovićevom čestitkom Šešelju

Crnogorska Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je danas da je šokirana čestitkom premijera Mila Đukanovića na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i da je verovala da je on raskrstio sa svojom, kako se navodi u saopštenju SDP, ratnom prošlošću.

Milo Đukanović, premijer Crne Gore

Milo Đukanović, premijer Crne Gore

– Uprkos nagomilanom pamćenju raznovrsnih faza Đukanovićevog političkog i patriotskog sazrevanja SDP je naprosto šokirana iskazanom čestitkom Đukanovića na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju – piše u saopštenju ove crnogorske stranke.

Verovali su, kako navode, da je Đukanović upravo na platformi SDP-a od 1997. godine iskreno raskrstio sa svojom ratnom prošlošću, prenosi portal CDM.

– Ne želimo da verujemo da je ovakva poruka Đukanovića Šešelju istovremeno i poruka nadležnim državnim organima koji su najavili obnavljanje istrage za zločine koji su se nažalost desili pripadnicima manjinskih naroda u Crnoj Gori upravo zbog politike kojoj Đukanović danas čestita. Nažalost zbog politike kojoj sada Đukanović čestita su se Crnoj Gori desili logor Morinj, Bukovica, deportacija, Štrpci, neslavni pohod na Dubrovnik itd – ističu u SDP-u.

SDP u saopštenju naglašava da “ne može da veruje da neko 2016. godine može čestitati politici Šešelja za koju smo verovali da je barem u Crnoj Gori nakon 25 godina osuđena i zaboravljena”.

– SDP će, kao i 90-ih, istrajati u svojoj politici raskrinkavanja zločina i zločinaca i na taj način zaštiti manjinske narode i sve građane Crne Gore od politike koju Đukanović danas čestita – zaključuje se u saopštenju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s