AMFILOHIJE: Republika Srpska je jedina krštena srpska zemlja, Crna Gora je polukrštena, a SRBIJA NEDOKRŠTENA!

Srbi u Republici Srpskoj jesu prošli raspeće, zbog čega su malo bolji od polukrštene Crne Gore i nedokrštene Srbije – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je Republika Srpska jedina krštena zemlja, dok je Crna Gora polukrštena, a Srbija nedokrštena.

Samo duša koja časno ponese svoj krst i narod koji dostojanstveno nosi taj krst i koji odstrada svoju veru, zaista razumeju tajne tog izvornog, hrišćanskog načina postojanja -rekao je Amfilohije u okviru Velikoposnog ciklusa predavanja u organizaciji Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini.

Srbi u Republici Srpskoj jesu prošli raspeće, zbog čega su malo bolji od polukrštene Crne Gore i nedokrštene Srbije.

Užas i strava su prešli preko ovog prostora i dotakli se svakog čoveka, a kada preživiš bedu i nemoć ljudskog života otkriješ i u čemu je ljudski spas. Bez muke se pesma ne ispoja, ni sablja ne iskova. Kroz raspeće i stradanje se zadobija i vaskrsenje – rekao je Amfilohije, prenose Novosti.

Foto: Marko Todorović

On je istakao da čovek nije stvoren da živi dan ili sto godina, “nego je za večnost stvoren”.

Pokajanje je najlepši cvet ljudskog života, promena uma, neprekidno menjanje sebe samoga, zato je post priziv na tu promenu i popravku, čišćenje korova iz ljudske duše, da bi vrlina u čoveku mogla da cveta – rekao je Amfilohije u Bijeljini u okviru Velikoposnog ciklusa predavanja u organizaciji Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s