POGLAVAR CRNOGORSKE CRKVE: Ako nekome smeta što je Alah jedan, prevešću na engleski

Mitropolit Mihailo, Miraš Dedeić, Crna Gora, Foto: Youtube/Printscreen

Posle nedavnih izjava da je “Alah jedan i da se svi njemu molimo” poglavar nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo, odnosno, Miraš Dedeić, našao se na udaru, kako kaže, rulje koju vode srpski popovi.

Bosanski Dnevni avaz prenosi da su mitropolitu zamerili komentare na presude Vojislavu Šešelju i Radovanu Karadžiću, a posebno izjavu “da je Alah jedan, a Muhamed njegov poslanik“.

Dedeić je u međuvremenu odlučio da odgovori na kritike i objasnio je šta je mislio. Na pitanje kako komentariše te kritike rekao je: ” Ma ja to ne pratim. Bavim se nekim drugim poslovima. Čitam nekad iz štampe i kažem: “Pa dobro, što morate pretiti, trebali ste doći i lako završiti. Nisam ja toliko kukavica da bežim od vas, nego vi bežite od mene, čoveče”.

On je svojom izjavom da je Alah jedan razljutio i zbunio mnogo ljudi.

“Pa, daću vam nekoliko primera šta kažu patrijarsi. Recimo, patrijarh aleksandrijski Partenije. On naziva islam religijom velikog Boga i njegovog apostola Muhameda. Ili patrijarh antiohijski Ignjatije iz Saudijske Arabije kaže kako se i vi, muslimani, i mi, hrišćani, nalazimo u traženju lica Božijeg, kako se i vi i mi obraćamo tvorcu zemlje i u svako doba tražimo oproštaj. Znači, svi se mi obraćamo Bogu, a to što nekome smeta što je Alah Bog, evo prevešćemo na engleski, tamo se to, čini mi se, kaže “God”, kaže

  1. #1 by Nagual on 5. travnja 2016. - 20:06

    Odje je najveci skandal sto on priznaje Muhameda za proroka, iako je u Svetom pismu jasno receno da je Jovan Krstitelj zadnji prorok i da posle njega nece biti vise proroka..

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: