Tužilaštvo BiH podiglo još jednu optužncu za Štrpce

Tužilaštvo BiH podiglo još jednu optužncu za Štrpce

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miodraga Mitrašinovića (56) iz Višegrada za zločin nad 20 putnika otetih iz voza Beograd-Bar u stanici Štrpci 27. februara 1993. godine.

Mitrašinović, koji se nalazio u Crnoj Gori, stupio je u kontakt sa Tužilaštvom BiH, odazvao se pozivu za ispitivanje, nakon čega mu je određen kućni pritvor, saopšteno je iz Tužilaštva BiH

Optužnica tereti Mitrašinovića za učešće u zločinu nad 20 putnika otetih iz voza Beograd-Bar u mestu Štrpci kod Višegrada koji su nakon toga mučeni i zlostavljani u selu Prelovo, a potom ubijeni na obali Drine. Do danas su pronađeni posmrtni ostaci samo četiri žrtve.

Žrtve su bili civili, uglavnom bošnjačke nacionalnosti, državljani Srbije i Crne Gore iz Prijepolja, Bijelog Polja, Brodareva, Priboja, Podgorice, Bara i drugih mjesta, jedna osoba je hrvatske nacionalnosti iz Beograda, a jedan neidentifikovani putnik afro-azijskog porijekla.

Mitrašinović je jedanaesti optuženi u BiH za ovaj zločin, jer je ranije podignuta optužnica protiv 10 osoba u predmetu “Luka Dragičević i drugi”. Protiv pet optuženih postupak se vodi pred pravosuđem Srbije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s