NOVA i DNP ne odustaju od ujedinjenja Crne Gore i Srbije

NOVA i DNP ne odustaju od ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP) saopštili su da se ne odriču ideje o zajedničkoj državi sa Srbijom i da su spremne da se bore za “objedinjavanje” dve države i dva naroda ukoliko se za to u budućnosti ukaže prilika.

NOVA i DNP, deo opozicionog Demokratskog fronta (DF), najavili su da će nizom akcija obeležiti deceniju referenduma o nezavisnosti Crne Gore kada je, po njihovom sudu, “ukradena” zajednička država sa Srbijom i “napravljena mala, privatna država”.

“Ukoliko se u budućnosti bude ukazala mogućnost, mi smo spremni da se u demokratskom ambijentu borimo za ideju zajedničke države sa Srbijom i da učinimo sve da ponovo dodje do objedinjavanja naših bratskih naroda i da budemo jedan respektabilan državni subjekt u Evropi i na Balkanu”, poručio je na konferenciji za medije u Podgorici predsednik DNP-a Milan Knežević.

NOVA i DNP se zalažu za bliske veze sa Srbijom i Rusijom i protivnici su članstva Crne Gore u NATO. Te partije, članice DF-a, već mesecima bojkotuju rad Skupštine i protestima traže ostavku vlade premijera Mila Đukanovića.

Organizovali su i nekoliko anti NATO protesta, a u susret jubileja deset godina od obnove državne nezavisnosti Crne Gore najavljuju niz aktivnosti.Na čelu i u rukovodstvu ovih partija su nekadašnji čelnici referendumskog bloka koji se zalagao za očuvanje državne zajednice sa Srbijom.

Lider NOVE Andrija Mandić smatra da je ideja zajedništva “i dalje superiorna i da je budućnost Crne Gore u integraciji, zbližavanju i zajedništvu”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s