PORODILJE U CRNOJ GORI SU GRAĐANKE DRUGOG REDA: Slika doručka iz jednog porodilišta to i dokazuje!

Foto: Facebook

Porodilišta u Crnoj Gori su u očajnom stanju. Porodilje dobijaju male obroke, koji su nedovoljni da žena zadovolji osnovnu potrebu koju ima, kao i potrebu deteta za hranom.

Svi pamtimo dobro tragediju koja se dogodila u Bijelom Polju, kada je jedna beba dobila meningitis, a druga sepsu, nakon koje se ispostavilo da to nije izolovan slučaj već da se nešto slično dogodilo i 2009. godine u Beranskoj bolnici. Žalosno je što većina takvih slučajeva sa tragičnim epilogom nikada i ne dospe do sudnice. Obično se roditelji vrte u začaranom krugu administrativnih procedura, tako da je pravda za njihovu bol teško dostupna – rekla je Iva Pavlović, predstavnica Mreže žena.

Predstavnica Mreže žena smatra da više nisu dovoljne ostavke, već da je neophodno promeniti “sistem u kom se porodilje tretiraju kao građanke drugog reda”.

Nama su potrebna savremena, čista i pre svega humana porodilišta. U njima treba da slavimo život, a ne da strahujemo za život i zdravlje. Prema najnovijim izveštajima, režimski tajkuni Barović, Knežević i Brković samo za poreze duguju državi 15 miliona evra. Da li je to cifra za koju se može izgraditi, ili makar osavremeniti jedno porodilište u Crnoj Gori, u kojem će porodilje dobijati makar kvalitetnije obroke? – kazala je Pavlović.

Fotografija, za koju tvrde da je nastala u porodilištu u Crnoj Gori, proširila se društvenim mrežama…

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s