Opozicioni DF nastavlja ulične proteste, traži smenu Đukanovića

Opozicioni Demokratski front (DF) u Crnoj Gori organizovaće u utorak uveče ispred zgrade parlamenta protest, sa ciljem da izvrši politički pritisak da se formira prelazna vlada, bez sadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

 

Fubnkcioner DF Milan Knežević rekao je da će na uličnom protestu “s narodom” biti odlučeno da li će se ta opoziciona koalicija vratiti u Skupštinu Crne Gore, koja u sredu treba da počne sednicu na kojoj će biti izabrano pet ministara iz opozicije u crnogorsku vladu na čelu sa Đukanovićem.

Od kraja septembra 2015. godine, DF je u više navrata pokušavao da uličnim protestima izdejstvuje smenjivanje Đukanovićeve vlade i da se umesto nje formira takozvana prelazna vlad.

Masovnost uličnih protesta, međutim, prema ocenama analitičara, nikada nije imala respektabilnu snagu faktora koji bi mogao uticati na političke promene u Crnoj Gori.

Ostale opozicione partije su prihvatile ponudu premijera Đukanovića da u vladu daju pet ministara, radi nadzora predizbornog procesa uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani u prvoj polovini oktobra ove godine.

DF još od leta 2015. godine bojkotuje rad parlamenta, a opoziciju koja je ušla u vladu, optužila je za “izdaju”. Prema oceni DF, samo prelazna vlada bez Đukanovića na njenom čelu, može garantovati da će naredni parlamentarni izbori biti demokratski.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s