Turisti besni na Crnogorce

Crnogorci već zadovoljno trljaju ruke, jer je kažu turista više nego ikada, ali turisti razmišljaju šta da rade.

Kako je Pobjedi istakao predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom udruženju Petar Ivković, hotele nude u zavisnosti od regije, vrste usluge i kategorije široku lepezu ponude i cena.

 

U predsezoni smeštaj na bazi polupansiona u hotelu sa tri zvezdice u Ulcinju, Sutomoru ili Čanju se nude po ceni već od 18 evra, dok je u Budvi ista kategorija hotela po ceni od 25 evra. Cene u sezoni su skuplje od 20 do 50 odsto. Takođe su niže ukoliko rezervišete sobe onlajn preko bukinga.

Budva

Najskuplji smještaj je, naravno, na Svetom Stefanu, gde za prenoćište treba da izdvojite od 3.000 do čak 4.500 evra u glavnoj sezoni. Najjeftiniji je boravak u privatnom smještaju u mjestima kao što su Ulcinj, Sutomore ili Čanj.

– U ovim mestima cene smeštaja se kreću u predsezoni od pet do 10 evra po osobi dnevno, odnosno u glavnoj sezoni 8 do15 evra po osobi. U mestima kao što su Budva, Petrovac, Sveti Stefan cene privatnog smeštaja su standardno u predsezoni od 10 do 15 evra po osobi dnevno i u glavnoj sezoni od 15 do 25 evra po osobi dnevno – kazao je Ivković.

Budva

Međutim, kako on ističe, postoji veliki broj kvalitetnih objekata u privatnom smeštaju sa bazenima i dopunskim sadržajem koji u smeštajnom delu ne zaostaje za hotelima sa tri i četiri zvezdice. U ovakvim objektima cene su iznad pomenutog proseka i kreću se od 50 do 80 evra po osobi dnevno.

Kako je Pobjedi kazao predsednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, cene smeštaja u hotelima ne zaostaju za kvalitetom.

Budva

– U 98 odsto slučajeva kvalitet usluge i smeštaja u našim hotelima odgovaraju ponuđenoj ceni – kazao je Radulović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s