Bez referenduma nema pristupanja Crne Gore u NATO!

Svakom mora biti jasno da bez demokratskog referenduma nema pristupanja Crne Gore u NATO, svako drugo rešenje neće biti obavezujuće i neće imati nikakvu pravnu snagu, rekao je predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević.

Knežević kaže da je ubedljivo većinsko raspoloženje građana protiv učlanjenja u NATO, pa se postavlja sasvim logično pitanje: U čije ime će predstavnici aktuelne vlasti potpisati protokol sa predstavnicima država-članica o pristupanju Crne Gore Alijansi?

„Užurbane aktivnosti da se Crna Gora, suprotno većinskom opredeljenju građana, na silu ugura u ovaj vojni savez krunska je potvrda da su i predstavnici aktuelne vlasti, kao i NATO promoteri, u potpunosti upoznati sa činjeničnim stanjem i evidentnim nedostatkom podrške“, napominje Knežević.

U tom smislu, Knežević podseća na rezultate istraživanja javnog mnjenja, koja su, kako kaže, uradili relevantni stručnjaci, a koja nisu bila uslovljena projektovanim i naručenim rezultatima.

„Na pitanje ’Smatrate li da Crna Gora treba da bude članica NATO-a‘ potvrdno je odgovorilo 45,3 odsto, dok se 54,7 odsto ispitanika izjasnilo da se protivi priključenju. Na pitanje ’Da li odluku o NATO-u treba doneti na referendumu‘ čak 57,9 odsto građana je odgovorilo potvrdno, 23,9 odsto smatra da referendum nije neophodan, dok 18,2 odsto ne može da proceni“, objašnjava Knežević.

Knežević smatra da, uzimajući u obzir raspoloženje građana i ukupni društveno-politički ambijent u kojem se nalazi Crna Gora, predstavnici država-članica NATO-a koje će potpisati pomenuti protokol preuzimaju direktnu odgovornost za dodatnu destabilizaciju političkih prilika u zemlji.

„Crna Gora ne može da prihvati ovakav odnos. Svakom mora biti jasno da bez demokratskog referenduma nema pristupanja Crne Gore u NATO. Svako drugo rešenje, kojim bi se uskratilo osnovno pravo građana da neposredno odlučuju o svojoj sudbini ili izigrala njihova volja, neće biti obavezujuće i neće imati nikakvu pravnu snagu za Crnu Goru kao suverenu državu, a još manje za njene građane“, zaključuje Knežević.

  1. #1 by Viktor Koss on 18. svibnja 2016. - 22:52

    Svaka čast crnogorskom narodu na ovakvom stavu. Vremena ima, a i promene su potrebne kako bi se potrebni sistem kolektivne bezbendosti i time NATO takođe pokrenuli i doprineli popušatanju niza nepotrebnih konfliktnih linija i napetosti.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s