AMBASADA CRNE GORE: Prijem povodom obeležavanja Dana nezavisnosti

Ambasada Crne Gore u Srbiji sinoć je organizivala prijem povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, a ambasador te zemlje Branislav Mićunović poručio je da između Beograda i Podgorice nema nijednog otvorenog pitanja.

 – Danas zajedno obeležavamo deceniju obnove nezavisnosti, 21. maj jedan od najvećih događaja u istoriji Crne Gore – rekao je okupljenima Mićunović.

On je istakao da je to dan kada su 2006. godine mirnim, demokratskim, putem obnovili državnu nezavisnost posle gotovo jednog, dugog, veka.

  – Slaveći našu nezavisnost, slavimo našu istoriju i osnažujemo temelje naše sadašnjosti i budućnosti na desetovekovnoj tradiciji na kojoj je izgrađena savremena država Crna Gora, kao skladno, građansko, društvo različitih indentiteta i kultura i kao najbolji okvir za harmonizaciju naših osobenosti’ – rekao je Mićunović.

Crna Gora

On je istakao i da snaže političke odnose sa Srbijom i to sa neskrivenim očekivanjima da će i ubuduće saradnja dve zemlje biti produbljivana u svim oblastima na najvišem nivou.

Ambasador Crne Gore je rekao da se seća reči predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada je preuzeo dužnost ambasadora, koji je rekao da dve zemlje uživaju najveći stepen bliskosti, razumevanja i međusobne saradnje u regionu.

 – Znamo i mi večeras da to jeste tako i ponosno stojimo ovde zato što između naše dve zemlje nema nijednog otvorenog pitanja, zato što poštujemo tradicionalne i prijateljske veze naših naroda, zato što smo spremni da ostvarimo zajedničku, obostranu, želju za međusobnom podrškom u procesu učlanjenja u EU – rekao je Mićunović.

Protesti u Crnoj Gori

Navodeći da jubilej proslavljaju u prijateljskoj Srbiji sa neskrivenim poštovanjem njene duge državne istorije, on je poželeo novoj vladi i parlamentu brojne uspehe.

Prijemu u hotelu “Hajat” prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Aleksandar Antić i Zoran Ðorđević, predstavnici diplomatskog kora, kao i kulturnog, sportskog i javnog života.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s