Crna Gora 10 godina od nezavisnosti: Okićeni gradovi, prodaju se suveniri, menja se naziv trga

Proslava 10. godišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore počela je širom države, a glavne svetkovine predviđene su u Podgorici i na Cetinju.

 

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović će povodom jubileja referenduma o nezavisnosti otkriti četiri ploče s natpisom “Trg nezavisnosti”, na četiri ugla centralnog trga u glavnom gradu Crne Gore. Biće to treći naziv glavnog podgoričkog trga koji je nakon Drugog svetskog rata nosio ime revolucionara Ivana Milutinovića, a zatim se zvao Trg Republike.

Na Trgu nezavisnosti je postavljena velika bina za centralnu proslavu Dana nezavisnosti koja će biti održana u subotu, 21. maja, na dan održavanja referenduma o obnovi pune državnosti Crne Gore, 2006. godine.

Glavna proslava Dana nezavisnosti na Cetinju predviđena je, takođe, u subotu, kada će, pored ostalog, biti organizovan koncert Danijela Popovića.

Povodom Dana nezavisnosti, u Nikšiću, Podgorici i Baru organizovane su izložbe suvenira sa motivima iz Crne Gore, koje su izradili učenici osnovnih i srednjih škola.

U Podgorici će biti otvorena Kuća fudbala, a povodom jubileja biće održana i takmičenja u raznim sportovima.

Ulice u svim crnogorskim gradovima okićene su velikim brojem državnih zastava. Najavljeno je da će proslava godišnjice referenduma o državnoj nezavisnosti u nekim gradovima trajati sve do kraja maja.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s