– Crnogorski specijlani tužilac Milivoje Katnić potvrdio je pisanje “Novosti” da je predasednik Političkog saveta DPS Svetozar Marović, prilikom sporazuma o proznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom priznao da je organizator kriminalne grupe.

– Raspisaću poternicu za Marovićem ako se ne odazove sudskom pozivu, kazao je Katnić gostujući u emisji “Okvir” RTCG, povodom vesti da je bivši predsednik državne zajednice SCG napustio Crnu Goru i otišao u Švajcarsku na lečenje, napominnjući da je Marović potpisao, za sada, samo jedan sporazum o priznaju krivice, po kome će odležati dve i po godine zatvora, uplatiti 50.000 evra, troškove krivičnog postupka i još neka dobrovoljna davanja za krivična dela počinjena u predmetima TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor.

Sporazum koji su potpisali Specijalno tužilaštvo i Marović poslat je Višem sudu na razmatranje.

Katnić je kazao da se Maroviću stavljaju na teret i predmeti Donji Bulevar, seoskog puta Krapina, vezano za preduzeća Copyright i WTA i delu oko aktivnosti koje su bile vezane za otpadne vode.

– Taj sporazum još nije potpisan i nalazi se u tužilaštvu i nije dostavljan sudu. Razlog je što postoji milion evra koji još nije definisan gde se nalazi i treba da se utvrdi da li će ga lično vratiti Svetozar Marović ili pravna lica kod kojih se taj novac nalazi, kazao je Katnić, koji je pojasnio da će protiv Marovića osim kazne koja je dogvoroena i one koja će tek biti postigniuta nagodbom, biti pokrenuta i finasijska istraga, jer, “reč je o 40 miliona evra”, tako da će biti i oduzimanja nezakonito stečene imovine i dobiti…

Specijalni tužailac je kazao da se vodi finansijska istraga protiv 87 osoba – okrivljenih i njihovih srodnika u budvanskim predmetima! Njima je blokirana imovina vredna više od 45 miliona evra i da svi koje su oni oštetili ukjučujući i 13 građana sa kojima su potpisivali fingirane ugovore imaju mogućnost da se naplate.

Katnić je potvrdio da je za državljankom Srbije Oliverom Ilinčić raspisana poternica i da je deo miliona ukradenih u Budvi na računu njene kompanije Property investment! Ilinčićka je bila savetnica Marovića dok je on upravljao SCG, a bila je i jedan od direktora u Narodnoj banci Jugoslavije.