MILOVA BRUKA: Ispljuvao SPC, ugostio Tačija!

Milo Đukanović, foto Beta AP

Ðukanoviću, iako je Crnu Goru odavno otcepio od Srbije, i dalje smeta Srpska pravoslavna crkva

Premijer Crne Gore Milo Ðukanović, na dan obeležavanja 10 godina nezavisnosti, udario je na Srpsku pravoslavnu crkvu!

– Crna Gora plaća cenu od tragičnog kraja Prvog svetskog rata, kad joj je Srbija anektirala teritoriju i kad je ukinuta Crnogorska pravoslavna crkva. Od tada Srpska pravoslavna crkva vodi rat protiv nezavisne crnogorske države i nastavlja s tim i nakon što su građani Crne Gore napravili svoj izbor. Vredno pažnje je što SPC istrajava na tome i nakon stava Vlade Srbije – rekao je Ðukanović u intervjuu za jedan crnogorski portal.

On je istakao da je glavni oslonac protivnicima NATO u Crnoj Gori SPC.
– Ona je bila veliki protivnik nezavisnosti Crne Gore. Sramotne su bile njene tvrdnje da Crna Gora ne može sama zato što je mala i da zbog toga treba da ostane „u braku sa Srbijom“ i da radi za ruske interese – ocenio je Ðukanović.

Akademik i pesnik Matija Bećković kaže da je ovo, u stvari, samo deset godina Montenegra.
– Montenegro slavi deset godina nezavisnosti, a Montenegro nije ni država, ni nezavisna, ni Crna Gora. Ni Crnogorci, ni Crna Gora se nisu odvojili – kaže Bećković.

Obeležavanju Dana državnosti CG, pored domaćina, predsednika Vujanovića i premijera Ðukanovića, prisustvovao je i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak. Od srpskih zvaničnika niko se nije pojavio na proslavi.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović juče je u Miločeru ugostio predsednike Albanije Bujara Nišanija i samoproklamovane države Kosovo Hašima Tačija.

Milo Ðukanović na centralnoj svečanosti
ZA NEZAVISNOST VAŽNA 1999. GODINA

Ðukanović se u svom obraćanju na centralnoj svečanosti osvrnuo i na 1999. godinu:
– Ta godina bila je od presudne važnosti za izbor nezavisnog crnogorskog puta. Takav značaj daje joj odluka o neprihvatanju samouništavajućeg sukoba s NATO, kao i druga, donesena nekoliko meseci kasnije, o uvođenju nemačke marke kao sredstva plaćanja.

Reagovanja

Vojislav Koštunica (bivši predsednik SRJ)
PISAĆU O CRNOJ GORI

Mišljenje o nezavisnosti Crne Gore ću tek napisati. Nema potrebe da požurujem, o tome ću svoje stavove u dogledno vreme izneti.

Nebojša Medojević (PZP)
MILO, VRATI DRŽAVU

Od Podgorice do Ulcinja na svakih nekoliko stotina metara policajci. Obezbeđuju put Hašimu Tačiju, prijatelju Mila Lopova. Rečima profesora dr Branka Radulovića upućenim Milu Lopovu čestitam Dan nezavisnosti: „Vrati nam državu“.

Andrija Mandić (NSD)
ŽIVELI JOŠ TOLIKO

Ne vidim neke velike uspehe Crne Gore, već velike poraze u odnosu na ono kakva je bila tradicionalna Crna Gora. Ðukanović je obeležio deset godina nove državne tvorevine. Što bi rekli u našim krajevima, „dabogda mu živela još toliko“.

Milan Knežević (DNP)
PRIVATNA DRŽAVA

Crnogorski građani su dobili privatnu državu porodice Ðukanović i njegovih najbližih prijatelja i saradnika. Dobili smo državu punu dualizma, koja intenzivno i energično prekida istorijske, duhovne, ekonomske i sve druge veze s bratskim narodima Srbije i Rusije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s