Država se ne gradi na pasjoj ideologiji

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, povodom proslave 10 godina od osamostaljenja Crne Gore, poručio je da se ona ne može graditi na pasjoj ideologiji.

Amfilohije

On je u besedi, na litirgiji održanoj povodom obeležavanja jubileja 900 godina Crkve Svetog Nikole u Manastiru Gradište u Buljarici, kazao da Crna Gora samo može biti večna ako se bude gradila na tvrdoj, božjoj veri.

– Svaka sila do vremena, a božja svevremena. Koliko je bilo silnika i moćnika kroz ove dve hiljade godina, a danas se ne zna ni mesto gde su bili. Ima ih u prašnjavim knjigama, piše i o Juliju Cezaru, Napoleonu, Hitleru, Staljinu, Mao Cedungu… o moćnim imperijama od vremena Aleksandra Mekedonskog, koji su gospodarili svetom ili su pokušavali da zagospodare, temeljeći svoju vlast na svojoj sili. A sila njihova je prolazna – kazao je Mitropolit okupljenim vernicima.

Prema njegovim rečima, „samo ono na zemlji, bez obzira kako se zvalo, ili Crna Gora, ili Montenegro, ili Evropa ili Azija, ako se temelji na božjoj sili, božjem imenu, na onome što je vječno, onda je prirodno da će biti večno”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s