Marović otišao na lečenje u Švajcarsku

Visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović, osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu u osam afera, koja je oštetila budžet opštine Budva za više miliona eura, otišao je na lečenje u Švajcarsku.

Svetozar Marović
 

 Marović je napustio Crnu Goru nakon što je u sredu bio u Specijalnom tužilaštvu gde je precizirao ugovor o sporazumnom priznanju krivice u pet budvanskih afera, koji je 17. maja potpisao sa tužiocem Sašom Čađenovićem, saznaje “Pobjeda.”

Ugovorom je predviđeno da Marović provede godinu i deset meseci zatvora i da plati 50 hiljada evra zbog malverzacija prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve ,”Properti investment” i “Kopi-rajt.”

U prvom ugovoru koji je Marović potpisao sa tužiteljkom Lidijom Vukčević predviđeno je da odleži dve godine i šest meseci za slučajeve “TQ Plaza”, ,”Jaz” i “Prijevor” gde je dogovorio da plati 50 hiljada evra. Taj sporazum je 18. maja prosleđen Višem sudu na razmatranje.

Marović je pred tužiocima priznao da je šef kriminalne grupe, koja je oštetila budžet metropole turizma za više miliona eura.

Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski i Mirko Latinović. Oni su u Specijalnom tužilaštvu ispričali da je Marović rukovodio svim spornim poslovima i da su po njegovom nalogu oni sklapani.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je nezakonito postupao u osam slučajevima.

U nezakonite poslove, prema stavu Tužilaštva, bili su uključeni njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana. Miloš i Dragan Marović priznali su krivicu i ti sporazumi su prosleđeni Višem sudu na odlučivanje.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je i finansijske istrage protiv 87 fizičkih i pravnih lica u okviru istraga o malverzacijama u budvanskim slučajevima.

  1. #1 by hana on 31. svibnja 2016. - 07:11

    pi,pi

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s