Nagrada za informaciju o ubistvu Duška Jovanovića

Vlada Crne Gore odlučila da raspiše nagradu za informaciju o izvršiocu, odnosno naručiocu ubistva glavnog i odgovornog urednika podgoričkih dnevnih novina “Dan” Duška Jovanovića.

Duško Jovanović 

Dvanaest godina je prošlo od ubistva vlasnika i glagno urednika podgoričkog dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića, a taj slučaj još nije rasvetljen.

Za ubistvo Jovanovića je za sada bio osuđen samo Podgoričanin Damir Mandić kao saučesnik (na 18 godina zatvora), ali je tu presudu 2014. godine ukinuo Ustavni sud Crne Gore.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sednici razmotrila Informaciju o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva pretnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Tim povodom, Vlada je prihvatila inicijativu ministra unutrašnjih poslova, da bude raspisana nagrada u cilju prikupljanja obaveštenja o izvršiocu, odnosno naručiocu ubistva Duška Jovanovića.

U saopštenju sa sednice vlade ne piše visina raspisane nagrade, već se dodaje da je vlada zadužila ministra unutrašnjih poslova da pripremi i vladi dostavi predlog.

Povodom inicijative ministra Gorana Danilovića da bude formirana nova komisija, Vlada je zadužila ministra da obavi neophodne konsultacije sa podnosiocima Predloga odluke o obrazovanju Privremenog parlamentarnog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih kuća, kao i sa zainteresovanim medijima i civilnim sektorom, i da o tome upozna Vladu.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: