“Sveto tražio plaćene ubice”

Uhapšeni prevarant Veselin Mujović, koji je pored ostalog u pritvoru pod sumnjom da je samo od Svetozara Marovića, crnogorskog političara i glavnog vinovnika više budvanskih afera uzeo 890.000 evra za pomoć u njegovom slučaju, “otvorio je dušu” i preko novina se oglasio teškim kontraoptužbama na račun svog dojučerašnjeg prijatelja i godinama jednog od najmoćnijih političara u Crnoj Gori. On je objasnio kako je Marović navodno tražio plaćene ubice koje bi smaknuli svedoke-saradnike u njegovom slučaju.

Mujović je osumnjičen da je uzeo novac od Marovića kako bi preko svojih veza pomogao ovom političaru i njegovoj porodici, koja je takođe optužena za brojne afere u Budvi, izdejstvao bolji tretman u tužilaštvu. On međutim “istine radi”, želi da obelodani neke detalje njihovog odnosa.

Pored ostalog, u opširnoj “ispovesti”, upućenoj jednim podgoričkim novinama, tvrdi da osim Marovića, kao šefa kriminalne organizacije, na optuženičkoj klupi nedostaje i njegova najbliža saradnica Olivera Ilinčić, koja je za sada nedostupna sudskim organima.

Veza sa savetnicom

Naglašavajući da u ovom trenutku zbog istrage ne može i ne želi da iznosi detalje, Mujović ipak ističe da ni policija ni tužilaštvo ne znaju pravu istinu o odnosu Marovića i njegove savetnice Ilinčić.
– Ja to znam jer sam od nje, odnosno od njene firme, dobio punomoćje sa zadatkom da joj pomognem da reši probleme koje ima sa Svetom, njegovom porodicom i okruženjem – dodao je on.

Ilinčićeva je inače bila Marovićev savetnik dok je bio na mestu predsednika zajedničke države Srbije i Crne Gore. Kako navodi Mujović, u društvu sa Marovićem, koji je osumnjičen za učešće u proneverama u opštini Budva vredne desetine miliona evra, ima još nekoliko njemu dobro poznatih ljudi iz Londona, Beograda, Podgorice i Budve, koje do sada niko nije ni spomenuo, a kamoli da ih je doveo na optuženičku klupu.

– Tokom našeg druženja došao sam do saznanja i dokaza da se radi o desetinama nelegalno stečenih miliona, koje ne mogu pravilno da podele – tvrdi Mujović.

Najteža i najozbiljnija je ipak optužba Mujovića koji tvrdi da su Marović i članovi njegove porodice tražili “pogodnu ličnost” koja bi fizički uklonila jednog svedoka-saradnika, jednog od onih koji su uprli prstom i ukazali na Marovića kao bosa ovog kriminalnog klana. On nije imenovao nikoga od “izdajnika”, ali je dobro poznato da su status svedoka-saradnika prihvatili Rajko Kuljača, bivši gradonačelnik Budve, Marko Vujović, kum Marovićevog sina Miloša, Mirko Latinović, osnivač preduzeća Trejd junik, kao i Igor Trnski, bivši direktor AMD Budva.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: