MITROPOLIT AMFILOHIJE: Na vlasti u Crnoj Gori oni koji sebe obogotvoruju!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je, na obeležavanju 1.000 godina postojanja manastira Bijela kod Šavnika, da su na vlasti vladari koji sebe i svoju državu i nezavisnost obogotvoruju i istakao da ako za 1.000 godina Crna Gora nije imala identitet, onda je bolje da je nije ni bilo.

Ne možemo mi da stvaramo taj i takav identitet. Nije to identitet u koji je svoju krv ugradio Sveti Jovan Vladimir. To je bratoubilački identitet. Ova Crna Gora je rođena u Brozovom Jajcu, ona je obezbožena, protiv duše i carstva nebeskog gradi svoju moć i slavu, a sve što je građeno protiv boga i crkve božje, u istoriji je prolazno, kazao je mitropolit SPC, prenosi RTCG.

On je ponovio da moćna Evropa vara i obmanjuje da bi zagospodarila zemljom, ljudskim dušama i izagnala boga iz ljudske duše i ljudskih srca.

Onda nađe takve koji su se odrekli boga, da oni slugaranski, u ime neke nezavisnosti, krenu u zemlju nedođiju, kazao je Amfilohije.

On je upitao kakvu nezavisnost slave oni koji su prodali Kosovo i Svetog Jovana Vladimira.

Na vlasti su vladari koji sebe i svoju državu i nezavisnost obogotvoruju i još kažu kako su stvorili okvire Crne Gore nezavisnošću i da te okvire treba da ispune novim identitetom, rekao je Amfilohije

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: