Crnogorska mafija se obračunavala na ulicama Novog Sada

U nedelju uveče u Novom Sadu je ranjen Slobodan Slobo Kašćelan, za kojeg crnogorski mediji tvrde da je vođa jedne od kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Crnogorska mafija se obračunavala na ulicama Novog Sada

Prema podacima novosadske policije, Kešćelan se najverovatnije nalazio u Novom Sadu kako bi se sklonio od crnogorske policije, kao i drugih crnogorskih klanova, nakon niza obračuna na primorju, ali i istraga koje se vode.

On se sa teškim telesnim povredama u predelu stomaka nalazi na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru Vojvodine, a crnogorski mediji podsećaju da je nedavno ispitavan u slučaju likvidacije Saše Markovića, koji je prema tumačenjima bio slučajna žrtva i ubijen je polovinom maja prošle godine u Bečićima. Nakon ubistva Markovića, policija je detaljno pretresala kuće Kašćelana, ali tom prilikom nisu ništa našli.

Kašćelan je dovođen i u vezu sa sa ubistvom Gorana Đuričkovića oktobra 2015. godine u Budvi. Takođe, nepravosnažno je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića (39) 2010. godine.

Policija u Crnog Gori je nedavno izvela veliku akciju gde su meta bili Kašćelan i drugi članovi kriminalnih grupa. Naime, policija je pretresla kuće, automobile i druge objekte koje su koristili Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Dragan i Predrag Knežević, Srđan i Borislav Jurišević i Igor i Aleksandar Đurišić.

Akcija je, kako su tada preneli crnogorski mediji, izvedena u cilju rasvetljavanja više krivičnih dela počinjenih u Kotoru, ali i Budvi. Prilikom pretresa je, što je najviše iznenadilo javnost, otkriven veliki broj tehničkih aparata koji su služili za nadzor velikih delova naselja na crnogorskoj obali.

Kašćelan je jedan od vođa takozvanog “kavačkog klana”, a pored njega kao vođu klana crnogorska policija imenuje i Radoja Zvicera.

Inače, pre mesec dana Slobodan Kašćelan se oglasio u Vijestima i naveo da “nije šef, ni član nikakvog kriminalnog klana, dodajući da ga mediji satanizuju”. Tada je rekao da mu to “stvara neprijatnosti, s obzirom na godine i ugled koji uživa u svom društvu”.

Interesantno je da me mediji pominju u vezi sa svakim krivičnim delom koje se dogodi, a u kojem nisam  posredno, ni neposredno učestvovao. Ovo posebno u poslednje vreme, kada se vrši nasilje nad mladim ljudima i građanima Kotora koji su moji poznanici. Sa druge strane, dobro obavešteni novinari nikada ne pominju osobe koje šire taj teror i koji su uzrok svih zločina koji su se desili u poslednjoj deceniji u Crnoj Gori. Sve ovo na osnovu podataka dobro informisane policije, koja je očigledno sposobna samo da ih koristi u svrhu klevete ljudi, ali ne i otkrivanja počinioca tih dela – rekao je tada ovaj Kotoranin.

Neposredno nakon ovog njegovog oglašavanja, 23. maja se u Dobroti dogodila pucnjava i spekulisalo se da je neko pucao na Kašćelana ili Tamaru Zvicer, suprugu njegovog partnera Radovana Zvicera. Ova pucnjava do danas nije razjašnjenja.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: