Đukanović o EU i “ozbiljnim propustima” crnogorskog rečnika

Vlada Crne Gore ostaće dosledna u spoljnopolitičkim ciljevima, a članstvo u EU jedan je od njih, poručio je crnogorski premijer Milo Đukanović, odgovarajući na poslaničko pitanje kako će vlada u Podgorici delovati posle Bregzita.

RTCG prenosi da je poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pitao Đukanovića kako će se ponašati vlada izbornog poverenja nakon što je Velika Britanija odlučila da napusti EU.

Milo Đukanović

“Priča da EU nema alternativu je razbijena u paramparčad. Ta inferiorna priča je danas u vlasništvu marionetskih i kriminalizovanih režima, koje održava korumpirana briselska administracija”, poručio je Mandić i dodao da bi bilo dobro da proces “dezintegracije” zahvati i NATO.

Đukanović je poručio da Vlada ostaje privržena spoljnopolitičkim ciljevima, kao i da je put u EU jedan od njih.

“Lider smo EU integracija u regionu i Crna Gora je prepoznata kao promoter zapadnih vrednosti na Balkanu”, poručio je Đukanović.

Komentarišući kritike na račun Rečnika crnogorskog jezika u izdanju Crnogorske akademije nauka i umetnosti (CANU), premijer je kazao da je svaka institucija dužna da poštuje multikulturalnost Crne Gore, kao jednu od temeljnih vrednosti našeg društva.

“Svako ko radi na projektu kao što je Rečnik crnogorskog jezika mora imati svest o posebnoj odgovornosti koju takvim poduhvatom preuzima. Zabrinuti smo zbog reakcija koje su stigle s različitih adresa, kritike i osporavanja”, poručio je crnogorski premijer.

Rekao je da je nesporno da, nakon svih kritika, Rečnik sadrži ozbiljne propuste.

“Svedočanstvo tome je i naknadno priznanje nekih od članova autorskog tima. Izostala je institucionalna reakcija CANU-a”, ocenio je Đukanović, a prenela RTCG.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: