“Samoopredeljenje” albanskom zastavom obeležilo granicu sa Crnom Gorom

Grupa kosovskih poslanika “Samoopredeljenja” je na granici s Crnom Gorom postavila zastavu Albanije kako bi pokazala gde je prava granica u odnosu na onu predviđenu dogovorom kosovskih i crnogorskih vlasti, a kojom bi Crna Gora, kako procenjuju, dobila 8.000 hektara zemlje koja, tvrde, “pripada Kosovu”.

Kako je portparol “Samoopredeljenja” Fisnik Isamilji napisao na Fejsbuku, današnja akcija je način da se suprotstave “poklanjanju zemlje Crnoj Gori” na osovnu sporazuma zbog koga se više meseci vodi spor između opozicije i vlasti.

Sporazum o demarkaciji, zajedno s Briselskim sporazumom Beograda i Prištine, bio je povod za brojne demonstracije i proteste koje je opozicija ogranizovala.

“Postavljanjem albanske zastave, dokazali smo gde je granica između Kosova i Crne Gore”, naveo je Ismaili.

“To je tačka udaljena osam kilometara od tačke gde se nalazi kosovska policija i dva kilometra od policije Crne Gore. Mi nastavljamo da se po svaku cenu suprotstavljamo poklanjanju zemljišta”, naveo je Ismaili ispod slike koju je objavio na Fejsbuku.

Pokret “Samoopredeljenje” zajedno sa Alijansom za budućnost Kosova i Inicijativom za Kosovo suprotstavlja se sporazumu o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: