MILION EVRA ZA INFORMACIJU Vlada Crne Gore daje nagradu za pomoć u rasvetljavnaju ubistva urednika lista “Dan”

Vlada Crne Gora raspisaće nagradu od milion evra za informacije koje bi pomogle u rasvetljavanju ubistva urednika podgoričkog lista “Dan” Duška Jovanovića.

Podgorica: Ni posle 12 godina se ne zna ko je ubio Duška Jovanovića

Ni posle 12 godina se ne zna ko je ubio Duška Jovanovića

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sednici donela Odluku o objavljivanju javne nagrade od milion evra za obaveštenje koje bi dovela do otkrivanja i procesuiranja pred nadležnim sudom izvršioca, odnosno naručioca ubistva.

Premijer Milo Đukanović saopštio je da Vlada Crne Gore, ne računajući porodicu ubijenog vlasnika “Dana”, ima “najveći interes” da se rasvetli to ubistvo, preneo je Vladin biro za odnose s javnošću.

“Odlukom je predviđeno formiranje komisije sa mandatom od dve godine i mogućnošću produženja za još dve ako Vlada to oceni potrebnim. Predsednik Vlade je zaključujući raspravu po ovoj tački ocenio da je, ne računajući porodicu Jovanović, Vlada ta koja ima najveći interes, veći od svih struktura u društvu, da ubistvo Jovanovića bude istraženo i rasvetljeno”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je potpredsednica Vlade Azra Jasavić izdvojila mišljenje uz primedbu da Odluka nije celovita, jer nisu uključeni u rad Komisije svi subjekti koji bi trebalo da budu, dok je ministar pravde Zoran Pažin izdvojio mišljenje uz obrazloženje da Odluka nije dobro pripremljena i pravno konzistentna.

Vlada je usvojenim zaključcima naložila preformulisanje dela teksta koji se tiče nekih formulacija.

Duško Jovanović ubijen je 2004. godine ispred redakcije “Dana” u Podgorici. Ni posle 12 godina nisu otkrivene ubice i motiv zločina.

Za saučesništvo u ubistvo zatvorskom kaznom kažnjen je bivši karate šampion Damir Mandić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: