Kotor pod vodom

Kiša koja sa prekidima u Kotoru pada dva dana izazvala je poplave. Posebno je lila kao iz kabla u prepodnevnim satima kada su mnoge ulice, podrumi kuća, trotoari, a dobrim delom i stari grad bili pod vodom.

//platform.twitter.com/widgets.js","tweet_msg":"Kotor pod vodom <a href=\"https://twitter.com/hashtag/dru%C5%A1tvo?src=hash\">#društvo</a> <a href=\"https://t.co/wlglSbsYbi\">https://t.co/wlglSbsYbi</a&gt; <a href=\"https://t.co/AmmtXDWhJB\">pic.twitter.com/AmmtXDWhJB</a>","ust_plugin":"PostTwiter","html":"<blockquote class=\"twitter-tweet\" lang=\"en\" data-lang=\"en\"><p>Kotor pod vodom <a href=\"https://twitter.com/hashtag/dru%C5%A1tvo?src=hash\">#društvo</a> <a href=\"https://t.co/wlglSbsYbi\">https://t.co/wlglSbsYbi</a&gt; <a href=\"https://t.co/AmmtXDWhJB\">pic.twitter.com/AmmtXDWhJB</a></p>&mdash; Cafe del Montenegro (@cafemontenegro) <a href=\"https://twitter.com/cafemontenegro/status/742005293672992768\">12. јун 2016.</a></blockquote>\n//platform.twitter.com/widgets.js","tweet_profile":"Cafe del Montenegro (@cafemontenegro)","tweet_url":"https://twitter.com/cafemontenegro/status/742005293672992768&quot;,"html_mobile":"<blockquote class=\"twitter-tweet\" lang=\"en\" data-lang=\"en\"><p>Kotor pod vodom <a href=\"https://twitter.com/hashtag/dru%C5%A1tvo?src=hash\">#društvo</a> <a href=\"https://t.co/wlglSbsYbi\">https://t.co/wlglSbsYbi</a&gt; <a href=\"https://t.co/AmmtXDWhJB\">pic.twitter.com/AmmtXDWhJB</a></p>&mdash; Cafe del Montenegro (@cafemontenegro) <a href=\"https://twitter.com/cafemontenegro/status/742005293672992768\">12. јун 2016.</a></blockquote>\n//platform.twitter.com/widgets.js","tweet_date":"12. јун 2016."}}” data-run-module-isrun=”1″>

View image on Twitter

Voda je od trećeg puta pa ka Dobroti, ali i drugom stranom ka starom gradu nosila velike količine kamenja i mulja što je umnogome otežavalo saobraćaj. Jedan broj automobila je ostao zarobljen u vodi zbog pokvašenih kablova. Proradio je i čuveni škaljarski vodopad koji se oglasi u retkim slučajevima samo kada su padavine izuzetno obilne, prenosi Skala radio.

Jedan broj domaćinstava je ostao bez električne energije. Ekipe su na terenu i rade u izuzetno otežanim uslovima.

Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja, kazao je za Skala radio da su ekipe na terenu, jer je zbog jakih padavina došlo do začepljenja i izlivanja bujičnih kanala na teritoriji te opštine.

Na zahtev Službe zaštite, na teren je izašao Operativni krizni štab na čelu sa predsednikom Opštine, koji je obišao ugrožene lokalitete.

Najteže je nevremenom pogođen deo naselja Škaljari, gde su se komadi stena i materijala survali na kuću i pretili da destabilizuju njene temelje.

Mandić je kazao da je pripadnicima kotorske Službe zaštite i spašavanja u pomoć pritekao meštanin Vido Radonjić, koji je sa svojim bagerom otkopao bujični kanal i tako spasio kuću.

Materijalna šteta je velika. Vozila su pod šljunkom i vodom.

Pripoadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja imali su, kako je kazao komandir Mandić preko 30 intervencija. Zbog potrebe brzog reagovanja  delovali su prema prioritetitima.

– Pozvali smo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Perasta sa jednim vozilom i tri vatrogasca, pumpama i kompletnom opremom i voznim parkom da bi odgovorili na sve intervencije. Pozivi i dalje pristižu, a mi ćemo biti na terenu sve dok traje vremenska nepogoda, zaključio je Mandić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: