Slavko Perović: ” Veleizdajnik Janko Vukotić je, zbog svoje ogromne veleizdajničke uloge, u novonastaloj Kraljevini Srba; Hrvata i Slovenaca, od strane Kralja Aleksandra – ubice Crne Gore, bogato nagrađen”

Izvor: Blog Slavka Perovića

Šćerka veleizdajnika Janka Vukotića (Vasilija Vrbica) je, 1940-te godine, u knjizi “Serdara janka kći”, kao i u izvodu iz te knjige, objavljenom u velikosrpskom glasilu Srpske pravoslavne crkve – “Pravoslavlju”, navela lsjedeće:

“ Vojvoda Petar (Vukotić,S.P.) je imao kćer Milenu, koja se udala za knjaza Nikolu i koja je u istoriju ušla kao crnogorska kraljica Milena. Od serdara Stanka Mašanova (Vukotića, S.P.) je moj otac Janko Vukotić, bratić kraljice Milene. “

Nije ni malo slučajno, nego namjerno, da Vasilija Jankova krije istinu kako je Stanko Mašanov Vukotić imao sina – veleizdajnika Janka, te da su Mašan i vojvoda Petar, otac kraljice Milene, rođena braća, a to znači sljedeće: Petar Vukotić je otac kraljice Milene, a tek je sin Mašana Vukotića – otac Stevanov, a Stevan je otac veleizdajnika Janka Vukotića.

Takođe, po običajnim nazivima u crnogorskim porodičnim genealogijama, nikad se nije govorilo da je neko bratanić ili bratanična, kao što to po srpskom običaju govori Vasilija, nego se govorilo: brat ili sestra od strica, a njiohova đeca su istome, ili istoj istoj,  bili – sinovac ili sinovica! Zašto je to krila kćer  Vasilija, i zašto nije napisla da je šćer, a ne kćer? Samo zbog istine da je Kraljica Milena imala dva rođena brata i dva teška veleizdajnika Kralja Nikole i Crne Gore: Steva i Milutina, obojicu učesnika veleizdaničke i antiustavne “Skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori”, održane u Podgorici novembra 1918-te godine. Oba Milenina rođena brata  bila su strašni zločinci. Dakle, kada se analizira istina da je ondašnja porodica Vukotić, baš kao i porodice Martinović, Radonjić i Plamenac, bila najtješnje prođeta sa dinastijom Petrović, dolazi se do istine da je veleizdajstvo Crne Gore, učinjeno od strane dijela ondašnjih Vukotića, jezivo: po podlosti, po otvorenom planu veleizdaje i zločinačkoj akciji, i teško je mjerljivo sa drugim brojnim izdajama na evropakom kontinentu.

Kad se ovome doda istina da je Kralja Nikolu izdao njegov rođeni unuk Kralj Aleksandar, te Nikolin zet, budući Kralj Srbije – Petar, kome je, u godinama izgnanstva njegovog iz Srbije, Nikola pružio novi dom na Cetinju, đe će Petar boraviti punih deset godina, i  kojemu Nikola dade za ženu šćer Zorku, čitavi zločin dobija najmonstruoznije obrise! A kada se ovome priključi istina da je ruski car Nikolaj II Romanov, februara 1914-te, izdao Kralja Nikolu i ondašnju Kraljevinu Crnu Goru, stavljajući je u sef velikosrba Karađorđevića i velikosrpske tvorevine Kraljevine Srbije, pa se ovome doda neoboriva činjenica kako je ondašnja Francuska bila lažni vojni saveznik Crnoj Gori, ali je suštinski istu ubijala i ubila, te da je ondašnji regent Aleksandar, a docniji kralj Kraljevine SHS, bio m a s o n  trideset i trećeg stepena francuske masonske lože “Veliki Orijent”, koja je drmala Evropom,  sve dobija, ne nikako – obrise, nego monstruzni zločinački oblik jedne od najstrašnijih veleizdaja, ikada izvršenih u evrpskoj istoriji!

Po meni, nije nikako moguće da u veleizdaju nije bila uključena i Kraljica Milena, zahvaljujući svojoj poziciji i činjenici da su joj dva rođena brata, Mulitin i Stevo, teški velikosrbi, baš kao i sinovac joj, serdar Janko.

Kraljicu ne optužujem direktno kao neposrednog i namjernog učesnika veleizdaje, ali se moramo  sjetiti da su se braća Vukotiće, sestra i sinovac Janko redovno posjećivali,  i da su je, vjerovatno, direktno pitali: što misli Nikola o ovome, a što će uraditi ako se desi to i to, i tako dalje, a ona je odgovarla, jer ih je voljela.  Morala je Milena biti zasuta i obrlaćena i njihovim  namjernim lažima, kao i lažima brojnih njihovih doušnika.

Ukoliko, Milena kraljica,  nije bila direktni i predumišljajni izdajnik, sigurno  da je bila stegnuta njihovim podlim mengelama. U istoj poziciji su se morali nalaziti i sinovi Nikolini: prestolonašljednik Danilo, te kneževi Mirko i Petar, takođe i knjeginje, a sva je Crna Gora bila premrežena velikosrpskom agenturom, narod, posebno značajno – guslari, sva vojska i Crnogorska pravoslavna crkva, a da se ne govori o ono malo štampe, koja je na Cetinju, izlazila.

Veleizdajnik Janko Vukotić je, zbog svoje ogromne veleizdajničke uloge, u novonastaloj Kraljevini Srba; Hrvata i Slovenaca, od strane Kralja Aleksandra – ubice Crne Gore, bogato nagrađen. Priznat mu je đenerlalski čin, postavljen je za komandanta Moravsko -Vardarske oblasti, najključinijeg  koridora Velike Srbije koji void na Solun, kao luku, a Velika Srbija se krila imenom novostvorene kraljevine SHS, nešto docnije – Kraljevine Jugoslavije. Postaće serdar Janko i ađutant Njegovog Veličanstva Kralja Aleksandra, uživaće u ulozi dvorskog zabavljača i režimskog ukrasa na svakoj proslavi Velikosrpstva i Velike Srbije,. drugih nije ni smjelo biti

Umrijeće Janko Vukotić 1927-me godine, i biti sahranjen na “Aleji velikana” u Beogradu, upravo u svojstvu ađutanta, ali ne nikako u svojstvu vojvode od Mojkovca, jer je, navodno, Mojkovac spasio Srpstvo,  i pored istine kako se, tek mnogo godina kasnije, Mojkovac lažno prikazivao kao spasitelj Srpstva!

Nije čudo da se knjniga Vasilije Jankove Vukotić pojavila tek 1940-te. Tu knjigu punu Vasilijinih  teških laži i slavljenja uništenja Crne Gore, treba posmatrati u svijetlu istine da je proslava Mojkovačke bitke, po prvi put od osamnaeste, bila urađena tek 1940-te, sve u režiji tadašnjeg režima, a prije toga nije učinjena – nikad, jer krilo se na svaki način, da je crnogorska vojska, i niko drugi, mnogo pprije Mojkovca spasila Srbiju, a da je Crna Gora zbog spasa Srbije, od same Srbije “nagrađena” – ubijanjem Crne Gore, koje se, bez obzira da Crne Gore, osim gografski i mafijaški – od osamneste nema, nastavlja sve do dana današnjega, i trajaće, jer koritarima modela Janko Vukotić, splačina nikad nije dosta. . .

  1. #1 by srbenda on 22. rujna 2014. - 12:50

    Jadan li si ti koji si ovo pisao.izdajnice srpskoga naroda!
    ko li te placa da pljujes srpske velikane?!sram te bilo!!!
    Ti nisi ni srbin niti “crnogorac”,vec izdajnik svoga srpskoga naroda!

    • #2 by Ivan on 26. kolovoza 2020. - 07:21

      Kako moze bit izdajnik nečega čemu ne pripada ni on nit ja pametnice srpska.

  2. #3 by Nikola on 19. ožujka 2015. - 17:47

    Nista bolesnije I gluplje nisam procito! Neka je bog u pomoci ovome mozgu sto izmisli I napisa ovu glupost!

  3. #4 by Moracanin on 10. prosinca 2015. - 11:59

    Blago onom ko do vijeka živi, imo je se zašta i roditi! Tako će i naš slavni Serdar živjeti do vijeka!

  4. #5 by Ivan on 18. siječnja 2016. - 20:26

    Srušio mi čovek sve što sam mislio o Serdar Janko svih 36 godina, Bože kakav si i od kojih li si i ko li ti je ovo srocio?Jesi specijalac

  5. #6 by Cacanin on 21. siječnja 2016. - 17:53

    Cunu duvati Slavko redovno tri puta dnevno.

  6. #7 by Krsto on 9. srpnja 2016. - 04:08

    Nista ne boli ka istina,koga je za istinu briga u Srbiji,zemlji u kojoj je laz nacionalni interes kako rece Cosic otac te nacije

  7. #8 by miroslav jeknic nk on 18. listopada 2016. - 17:35

    sve je ovo slavko izmislio sto posto

  8. #9 by gojko on 8. ožujka 2017. - 13:42

    nazalost nasu slavko je upravu mi moramo braniti nasu kucu srbija gleda na crnu goru kao svoju prciju i mnogo puta nas je izdala.vidim danas se mnogi stide da kazu da su crnogorci a to bi trebalo da kazu sa ponosom. mislim da je puno ljudi nezna svoju istoriju mada su se istorijske cinjenice sakrivale od nas. molio bi sve srbe u crnoj gori da procitaju istorijske cinjenice ali nepristrasno

  9. #10 by Serdarovka on 20. kolovoza 2017. - 14:20

    Vidji Slavko, sto ne pises, jadove, kako su ti na oca na Vucji Do stavljali samar kao na magare i sprdali se s njim ?
    Osim nas sto smo slavnom Serdaru u krvnon srodstvu; zna narod Crne Gore odlicno ko je bio
    Janko a ko je tebi bio otac i ko si ti !

    • #11 by Ivan on 26. kolovoza 2020. - 07:23

      A ti si Vukoticu patoloski lažov 😂 boli istina da ste izdajnici.
      A ako cemo pravo sva Slava vam je sto je kraljica bila od Vukoticu I NIŠTA vise

  10. #12 by Svojta on 20. kolovoza 2017. - 14:23

    Vidji Slavko, sto ne pises, jadove, kako su ti na oca na Vucji Do stavljali samar kao na magare i sprdali se s njim ?
    Osim nas sto smo slavnom Serdaru u krvnon srodstvu; zna narod Crne Gore odlicno ko je bio
    Janko a ko je tebi bio otac i ko si ti ! Cevo i Vukotice ostavi na mir !

    • #13 by frogtown on 24. kolovoza 2017. - 16:16

      Slavko je rođen 1954.Boj na Vučjem dolu bio1876.Otac bi mu da je rođen 1876.imao 1954. 78 godina.Ne lažinjaj.

  11. #14 by frogtown on 24. kolovoza 2017. - 16:13

    boj na Vučjem Dolu bio 1876.slavko rođen 1954.Otac mu bio učesnik boja.Kako?

  12. #15 by Матија Јововић on 9. travnja 2018. - 20:03

    А кријући из харема кроз пенџере вире буле да чувену виде главу СРПСКОГ попа на врх куле

    По твојој теорији и Мило Јововић је био издајник

  13. #16 by Faraonn on 15. prosinca 2018. - 22:50

    …i da je sve ovako
    kome ovaj mucenik
    polaze placene usluge…
    …ima li on idje ikoga
    da bi ga se mogao stidjet…

    • #17 by Ivan on 26. kolovoza 2020. - 07:19

      Slavko je dugo God bio direktor arhiva. Razni spisi I dokumenta su mu bila dostupna. Sve mu je puka istina. I uvijek su postojale prodane duse ka Janko I klapa I za vjere po dvorova. Ko ima I gram razuma I mozga shvatice da je sve ovo nasa tuzna istorija

VAŠ KOMENTAR: