Zatvoreno Kadijino etno selo

Foto: Facebook

Turistička inspekcija Crne Gore zatvorila etno selo “Kadmi”, čiji je vlasnik Milo Kadija izbacio iz restorana Veselinku Rajković, njenu decu i monahinju.

Inspekcija je utvrdila da Kadija pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za šta ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, zbog čega su ti objekti zapečaćeni, objavio je portal “Vijesti”. Iz inspekcije je, kako se navodi, saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova.

Prema pisanju podgoričkih medija, Kadija je izbacio iz svog restorana Rajkovićevu i njeno petoro maloletne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, jer, kako je kazao, ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Više političkih partija i nevladinih organizacija u Crnoj Gori osudilo je šovinistički istup Kadije,podnoseći protiv njega krivičnu prijavu, dok je od tužilaštva zatraženo da hitno reaguje.

Reagovala i Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolija crnogorsko-primorska izrazila je danas zabrinutost zbog incidenta u restoranu u etno selu “Kadmi” na Njegušima, ocenjujući da je to posledica poruka koje stižu od samoga vrha vlasti u Crnoj Gori.

“Mitropolija crnogorsko-primorska izražava zabrinutost zbog ovog nemilog događaja koji nikome dobra doneti neće, a tim više što se to desilo na Njegušima Svetog Petra Cetinjskog i vladike Rada”, navodi se u saopštenju.

Mitropolija je izrazila tugu što postoje ljudi sa tolikom mržnjom.

“Ali, s druge strane, nije se ni čuditi ovakvim događajima s obzirom na to da iste takve i još gore poruke stižu od samoga vrha vlasti u Crnoj Gori, od predsednika Skupštine Ranka Krivokapića, koji Pravoslavnu mitropoliju crnogorsko-primorsku naziva ‘okupatorskom crkvom’, a njenog mitropolita Amfilohija, koji je rođen u Morači, naziva okupatorom Cetinjskog manastira i trona Svetog Petra”, navodi se u saopštenju.

Kadija je, s druge strane, kazao da je podneo krivičnu prijavu protiv jedne monahinje Mitropolije crnogorsko-primorske i Veselinke Rajković iz Podgorice, pošto su, kako je naveo, svojim delovanjem ugrozili bezbednost njega, njegove porodice i lokala.

Kadija je kazao da mu je savest mirna, da se u njegovom restoranu ništa ružno nije desilo, zbog čega je policiji na Cetinju predao krivčnu prijavu protiv monahinje i Veselinke Rajković, jer su ugrozile njegovi i bezbednost njegove porodice i lokala.

On je podgoričkom portal Analitika rekao da je dobio preko 200 SMS poruka sa pretećim sadržajima, što je prijavio cetinjskoj policiji.

  1. #1 by Ghost on 1. kolovoza 2012. - 10:48

    Čega se pametan stidi budala se diči.

    Tako je krenula i završila ova storija.
    Mazanje očiju. Zašto, ko i kako?

    85% naroda je obespravljeno bez obzira na nacionalnu, vjersku i bilo koju drugu pripadnost.
    Pripadnost? ZAŠTO BIH JA PRIPADAO NEKOME?
    Ali je zgodno sve to podvest pod pripadnost i automatski pod nečiju jurisdikciju, samo ne pod državu. I nedajbože nečiju odgovornost. Jer da su te silne agencije i inspekcije radile svoj posao lakše bi se živjelo. Ali bi se onda dosjetili Vlasi.
    Čim je muka mrzi se svako pa i najbliži. Preko gladnog i krčećeg stomaka. Onda svako smeta. I tako zadnjih 20 godina. I još će

VAŠ KOMENTAR: