Mandić: NATO duguje krv Crnoj Gori

Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić izjavio je da Crna Gora ne treba da bude članica NATO, jer joj ta Alijansa duguje krv.

On je na građanskom satu u Centru za demokratsku tranziciju (CDT) u Podgorici rekao da Crna Gora treba da ostane neutralna, a da joj to Rusija mora garantovati.
Mandić je podsetio da je SRJ jedina evropska država koju je bombardovao NATO.
“Podsetiću na izjavu ratnog predsednika SRJ Momira Bulatovića da NATO nama duguje krv. Ne moram da podsećam na Murino. Protiv zdravog razuma je da pristupimo savezu koji nas je bombardovao”, istakao je Mandić.

On je podsetio da nije prvi put u istoriji da se građani Crne Gore protive ulasku u velike saveze.
“Nekada je Otomanska imperija bila kao danas Sjedinjene Američke Države, pa su naši preci odbili da budu njen deo. Mnogi su se tada čudili zašto oni nisu hteli da prihvate vrednosti te imperije i ekonomske benefite, pa se ipak kasnije pokazalo da su bili u pravu”, naglasio je on.
Prema njegovim rečima, za Crnu Goru postoje tri puta.
“Prvi je da postanemo deo NATO, drugi je vojna neutralnost koju garantuju velike slike, a Nova je saopštila da bi nam najviše odgovarala zaštita Rusije, i treći da Crna Gora postane član vojnog saveza koji predvodi Rusija”, pojasnio je Mandić.
Govoreći o pridruživanju zemalja Alijansi, Mandić je naveo da je “drugačija pozicija države koja nije bila žrtva NATO odmazde u odnosu na poziciju Republike Srpske, Srbije i Crne Gore”.
“Isto tako je drugačija pozicija Albanije kojima je NATO pomogao da stvore lažnu državu – Kosovo”, rekao je Mandić i podsetio da DF sprema proteste u cilju dobijanja prvih fer i poštenih izbora te uspostavljanja prelazne vlade.
Navodeći da SAD guraju najmoćnije države u konfrontaciju sa Rusijom, on je naglasio da se kod Nemaca primećuje da su svesni da Evropa ne može dobro da se razvija ukoliko nema dobre odnose sa Ruskom Federacijom.

On je ponovio da smatra da Crna Gora nikada nije trebalo da uvede sankcije Rusiji, kao ni da prizna Kosovo.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: