“Crna Gora nije korišćena za tranzit terorista”

Šef Nacionalnog biroa Interpola Dejan Đurović tvrdi da na osnovu raspoloživih podataka crnogorska teritorija do sada nije korišćena za tranzit stranih boraca.

 

On je naveo da crnogorska teritorija nije korišćena za tranzit pripadnika terorističkih organizacija koji su predmet provera Interpola, Evropola ili inostranih partnerskih službi.

Naglasio je, međutim, da ova činjenica ne sme da zavara, posebno zbog dešavanja kojima smo svi svedoci kako u najbližem okruženju, tako i šire u Evropi.

“Iz tog razloga, puna pažnja posvećuje se međunarodnoj policijskoj saradnji i učestvovanju crnogorske policije u svim projektima i aktivnostima koje se tiču terorizma, kako bi se pravovremeno razmenjivale informacije i preventivno delovalo na ovom planu“, pojasnio je Đurović za podgoričke Dnevne novine.

Što se tiče osoba iz Crne Gore, Đurović je objasnio da je prikupljanjem i razmenom podataka kroz međunarodnu policijsku saradnju otkriven jedan broj naših državljana za koje postoje indicije da borave ili su već bili na stranim ratištima. U tom smislu se preduzimaju dalje mere utvrđivanja svih činjenica.

“U poređenju sa državama iz okruženja, a na osnovu operativnih podataka kojima raspolaže crnogorska policija o broju lica koja su bila ili planiraju da se priključe stranim paravojnim ili terorističkim formacijama, možemo zaključiti da je stepen opasnosti niži od onog u okruženju“, tvrdi Đurović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: