Sudski predmeti se rješavaju po želji Mila Đukanovića

“Crnogorsko sudstvo i pravosuđe doživljavaju „zvjezdane trenutke“, a posebno poslJednjih dana, oslobađanjem Safeta Kalića, odvođenjem Svetozara Marovića”

Sudski predmeti se rješavaju po želji Mila ĐukanovićaSafet Kalić
Ne postoji nijedan sudski predmet u Crnoj Gori i regionu, za koji je zainteresovan predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, koji nije riješen onako kako on želi, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).

Kako je saopšteno iz te stranke, crnogorsko sudstvo i pravosuđe doživljavaju „zvjezdane trenutke“, a posebno posljednjih dana, oslobađanjem Safeta Kalića, odvođenjem Svetozara Marovića, i sličnim poduhvatima.

“Neko ko ne poznaje prilike u Crnoj Gori pomislio bi da se radi o društvu gdje cvjetaju pravo i pravna država, a ne o zemlji kojom komanduje kriminalni Đukanovića koji kontroliše i ’navodi’ sudstvo i pravosuđe“, kazali su iz Nove.

Shodno tome, kako su naveli, veoma su interesantne sudbine te dvije porodice – Kalić iz Rožaja i Marović iz Budve, „obije među najvažnijima za projekat nezavisne Crne Gore, kao i za izborne ’uspjehe’ DPS-a“.

Iz Nove su kazali da je mnogo sličnosti između tih familija, koje su osim političkih projekata učestvovale i u raznim poslovnim „poduhvatima“.

Sličnost je, tvrde iz te partije, i da je suđenje Kalićima počelo prije tri godine i da su sada oslobođeni, „a Marovići sad vjeruju da će i oni imati istu sudbinu, da poslije određenog vremena budu oslobođeni i da uživaju u plodovima svog minulog rada“.

“Kao što je danas oslobođen Kalić, poslije tri godine blamiranja pravosuđa, ali ni riječi progovorene protiv DPS-a, policije, ANB-a i drugih koji su mu omogućavali da radi to što je godinama radio, tako planiraju da oslobode i šampiona demokratije, jer u crnogorskom pravosuđu niko od državotvoraca ne završava iza rešetaka prije nego što se postigne džentlmenski dogovor“, kaže se u saopštenju Nove.

Navodi se da se „džentlmenski dogovor“ sa kriminogenim režimom može prepoznati tako što pritvorenici, koji su uništavali i pljačkali Crnu Goru i njene građane, po komandi počnu da pokazuju veliko povjerenje u pravosuđe i niko od njih neće riječ da progovori protiv predsjednika DPS-a, a istovremeno blate opoziciju.

“Čim građani čuju da je u zatvor poveden neko ko mnogo vjeruje vlasti i iskazuje povjerenje u pravosuđe, odmah treba da znaju da je taj sklopio džentlmenski dogovor. Malo će istrpjeti da ga provuku kroz blato ili „toplog zeca“ u medijskoj ravni, a onda će uslijediti oslobađajuće presude i priča o čojstvu, junaštvu, poštenju, državotvornim zaslugama i slično“, kazali su iz Nove.

Kako su naveli, tako je bilo sa Kalićima i sa Stankom Subotićem, a brzo oslobađanje očekuju Marovići i Šarići.

“Tačnije, u Crnoj Gori i regionu ne postoji ni jedan predmet za koji je zainteresovan predsjednik DPS-a koji nije riješen onako kako on želi. Srećom, zainteresovan je samo za ograničeni broj predmeta, među kojima su slučajevi Subotić, Kalić, Šarić i Marović“, kaže se u saopštenju.

Iz Nove su poručili da se grdno varaju svi koji misle da su džentlmenskim dogovorima izbjegli pravdu, koji koriste to što je pravosuđe trenutno zarobljeno i navođeno iz jednog centra.

“Nakon promjene vlasti stvari će se dovesti u normalu, a svako će se suočiti sa snagom pravne države i odgovarati za počinjena krivična djela“, dodaje se u saopštenju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: