Mitropolit Amfilohije: Oni su najgore izdajice i na delu je najstrašnija izdaja u istoriji Crne Gore!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je na delu promena identiteta Crne Gore, odnosno najstrašnija izdaja istinske Crne Gore u svim oblastima.

„Referendum u Crnoj Gori je bio jedna faza, odnosno jedan od segmenata procesa cepanja Jugoslavije. Treba reći i sledeće – da su se Crnogorci, koji žele svoju nezavisnu državu, vratili Crnoj Gori kralja Nikole onda – kapa dole. Ali, oni nisu to uradili. Oni su načinili izdaju. Oni su jednostavno najgore izdajice Crne Gore u njenoj istoriji, od vremena Bodina Vojislavljevića do naših vremena. Na delu je najstrašnija izdaja Crne Gore u svim oblastima njenog života, i što se tiče kulture, jezika, pa i Crkve“, kazao je mitropolit Amfilohije u intervjuu „Nedeljniku“.

Prema njegovim rečima, da je obnovljena Crna Gora kakva je bila do 1918. godine – onda neka bude tako.

„Jer, jedan deo Crnogoraca je zaista bio nezadovoljan 1918. godine i to jeste tačno. Ali, to je bila dinastička borba, a ne pitanje jedinstva naroda i države. Kralj Nikola je hteo da njegovi sinovi budu njegovi naslednici i sva priča je u tome. Nije postavljano ni nacionalno, ni duhovno, ni crkveno pitanje. Kao što mi je rekao jedan od „glavnih“ u Crnoj Gori – „Mi smo stvorili okvir naše nezavisne Crne Gore, a sad treba da ga ispunimo sadržajem“. To je sad borba za identitet. Jedna država, koja se ponosi svojim hiljadugodišnjim postojanjem, sada stvara identitet. To je najstrašnija izdaja Crne Gore – istinske, prave Crne Gore. Neka im je sa srećom“, naveo je mitropolit Amfilohije.

On je kazao aktuelni režim je žrtvovao Crnu Goru za svoju vlast.

„I do te mere ide taj stid i sram Crne Gore da oni udaraju sankcije Rusiji. To je mera tog bezumlja i odricanja od Crne Gore i njenog dostojanstva, njenog obraza i njene časti. Crna Gora nikad nije bila ropskija nego što je danas. Svaka čast onome ko to proglasi za nezavisnost“, poručio je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim rečima, Crna Gora bez ćivota Svetog Petra Cetinjskog, bez ćivota Svetog Vasilija Ostroškog i bez Crkve, koja ih je rodila, predstavlja karikaturu države.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: