„Anonimusi“ započeli „elektronski holokaust“

Mesec dana nakon što je hakerska grupa „Anonimus“ zapretila Izraelu „elektronskim holokaustom“, njeni aktivisti napali su izraelske sajtove. Organizacija je obećala da će „obrisati izraelske sajtove iz sajber prostora“.

Iz izraelskom vladinog tima za borbu protiv sajber napada rekli su da su „Anonimusi“ napali nekoliko desetina sajtova koji pripadaju muzičarima, neprotiftnim organizacijama.

Ipak, hakeri ističu da su  oborili i nekoliko vladinih portala, uključujući onaj od Kneseta, ministarstva obrazovanja kao i celog elektronskog sistema za sudstvo.

Takođe, „Anononimusi“ su naveli da su hakovali najmanje 150.000 telefonskih brojeva,Fejsbuk, Džimejl i Hotmejl naloga.

Na napadnutim sajtovima postavljena na fotografija muslimanskih svetih mesta u Jerusalimu, kao i ona od militanata koji drže zastavu Islamske države uz poruku: “AnonGhost”.

Stručnjaci za sajber napade rekli su za izraelsku medijsku mrežu, Aruc Ševa, da su hakeri iz Maroka i Saudijske odgovorni za napade.

„Većina upada izvedena je virusima i skrivenim mehanizmima poput ‘trojanaca’“, istakao je Adi Koen, jedan od stručnjaka.

Pre oko mesec dana, „Anonimusi“ su zapretili Izraelu elektronskim holokaustom, kako bi ih kaznili zbog ubijanja Palestinaca i kršenja ljudskih prava.

„Ubili ste hiljade ljudi prošle godine u Gazi. Pokazali ste da ne poštujete međunarodno pravo. Dolazimo da vas ponovo kaznimo“, rekla je hakerska grupa tada

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: