Vujanović neće na paradu u Moskvu

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović neće prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi 9. maja, već će govoriti na centralnoj svečanosti u Podgorici.

foto: Beta/AP

To je odlučeno je na sednici Koordinacionog odbora za obeležavanje tog jubileja.

Na sednici je, kako je saopšteno, konstatovano da veličanstveni i trajni značaj i vrednosti antifašizma Crne Gore obavezuje na obeležavanje tog velikog jubileja.

Stoga je, prihvatajući inicijativu Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Odbor odlučio da se centralna manifestacija obeležavanja sedam decenija od pobede nad fašizmom održi 9. maja na podgoričkom Trgu Republike.

Istovremeno, data je inicijativa da Odbor sugeriše Cetinju i svim opštinama da u saradnji sa lokalnim odborima SUBNOR-a prigodno obeleže jubilej.

Konstatovano je da je nužno što pre izvršiti dodatna uređenja monumentalnog spomenika Partizanu borcu na brdu Gorica u Podgorici, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

Organizacija centralne manifestacije u Podgorici poverena je Vladi Crne Gore, glavnom gradu i Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

  1. #1 by jana on 8. travnja 2015. - 12:56

    nikad ga nestio , njegovom glavom

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: