Vujanović sa Erdoganom o energetskom sektoru

Predsednici Crne Gore i Turske Filip Vujanović i Redžep Tajip Erdogan na današnjem sastanku u Istanbulu razgovarali su o ekonomskoj saradnji i proceni u kojim oblastima tu saradnju treba nastaviti.

Filip Vujanović

Iz Vujanovićevog kabineta saopšteno je da je Turska veoma prisutna u svim onim oblastima u koje je investirala, a pokazala se kao vrlo pouzdan partner kroz krajnje odgovoran odnos njenih kompanija.

Vujanović je rekao da je sa Erdoganom razgovarao o angažmanu turskih kompanija u energetskom sektoru shodno dogovoru između Crne Gore, Slovenije i Turske o mogućnosti da se iskoriste, pre svega, hidro potencijali Crne Gore na Komarnici i na reci Morači u što skorijem roku.
Razgovaralo se i o mogućnosti iskorišćenja ogromnih resursa rudnika Maoče u Pljevljima i interesovanju koji nesumnjivo postoji u Turskoj za ovaj termoenergetski resurs.
On je istakao da turska agencija za pomoć “Tika” u Crnoj Gori sprovodi brojne projekte u interesu svih njenih građana. Vujanović je zahvalio za pomoć koju Crna Gora dobija od Turske u evropskim i evroatlantskim integracijama.
“Dobio sam potvrdu od predsednika Turske da će u najskorije vreme posetiti Crnu Goru i da ćemo tom prilikom organizovati bizniz Forum na predsedničkom nivou”, rekao je Vujanović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: