Kinezima iznajmljuju zemlju za 10.000 evra!

Kineske kompanije koje grade autoput Bar – Boljare godišnje će meštanima Moračice isplaćivati po više od 10.000 evra za iznajmljivanje zemljišta, na kojem će u narednih 20 dana biti izgradjeni kampovi za smeštaj radnika i inženjera.

Ruke

Infrastrukturni projekat veka u Crnoj Gori, izgradnja autoputa Bar – Boljare, zvanično je počela u ponedeljak, a prvu deonicu gradi konzorcijum kineskih kompanija “Čajna roud end bridz korporejšn” (CRBC).
Meštani će po završetku prioritetne deonice autoputa Bar – Boljare postati vlasnici izgradjenih objekata, koje će, kako su kazali Dnevnim novinama, iskoristiti za pokretanje novog biznisa.
“Za iznajmljivanje zemljišta mesecno dobijam 600 evra, uz godišnju naknadu od 4.000 evra”, kazao je jedan od meštana, koji je želeo da ostane anoniman.
U Moračici će do kraja meseca na odvojenim lokacijama biti sagradjena dva kampa, ali i upravna zgrada sa kancelarijama za kineske inženjere i projektante kojih je trenutno u Crnoj Gori oko 100.
Na zemljištu su upravo postavljeni temelji, a dopremljena je i metalna konstrukcija koja je prethodno iz Kine stigla u luku Bar.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: