POLAKO se zatvara krug oko pripadnika SAJ MUP Crne Gore koji su u noći 24. oktobra izvukli iz automobila bivšeg asa i predsednika Crnogorske profesionalne bokserske federacije Miodraga Mija Martinovića. Brutalno su ga pretukli, lomeći mu lobanju, butnu kost, ruku, rebra…

U Forenzičkom centru Crne Gore u Danilovgradu izolovan je DNK trag na osiguraču eksplozivne naprave, koju je jedan od 31 “sajovca” učesnika u prebijanju Martinovića ubacio u njegov skupoceni “mercedes”, koga su potom demolirali.

– Forenzičari su pronašli biološki trag dveju osoba, ali je jedan dominantan – rekao je Martinovićev pravni zastupnik, advokat Velibor Marković, koji očekuje da budu uzeti uzorci DNK od svih pripadnika, urade profili i uporede s tragom na osiguraču, kako bi se došlo do osobe koja je u unutrašnjost vozila bacila šok bombu.

Na snimku-dokumentu koji govori o mučenju Martinovića, jasno se vidi kako pripadnik SAJ posle prebijanja Martinovića baca nešto u njegov automobil.

Zboge nečuvenog prebijanja Martinovića privedena su dvojica pripadnika SAJ – Boro Grgurović i Saša Zejak. Određen im je jednomesečni pritvor, a pred tužiocem i istražnim sudijom su tvrdili da su ga (pre)tukli u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Kakva je njihova uloga u celom postupku je, zasad, teško reći. Nije mali broj onih koji smatraju da je sve igra vlasti i vrha MUP i UP, odnosno da su se “dobrovoljno” prijavili i preuzeli krivicu, kako bi se zataškalo divljanje “sajovaca” na ulicama Podgorice. Batine su dobili ne samo protestanti, već i nedužni građani, na koje se jurišalo i “hamerom”. U njemu se nalazio komandant jedinice Radosav Rašo Lješković, koji “nije znao” ko su mu dva pratioca u vozilu, jer su bili pod maskama.

POD LUPOM JOŠ 29 ILI 21?

Martinović zahteva gonjenje još 29 specijalaca. S druge strane, ministar policije Raško Konjević izjavio je da je na snimku prebijanja Martinovića i demoliranja njegovog automobila registrovano 35 pripadnika SAJ, od čega 14 nije sprovodilo nikakvu radnju nad vozilom niti Martinovićem.