Vuković: Paljenje NATO zastave prizemno, vulgarno i neprihvatljivo

Poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je da je paljenje zastave NATO-a na Cetinju “vulgaran i neprihvatljiv čin” i za to optužio, kako je rekao, protivnike crnogorske nezavisnosti.

Vuković, prenela je RTCG, kaže da strahuje da će protivnici članstva u Alijansi nastaviti sa takvim akcijama.

Zastava NATO zapaljena je u nedeju veče na ulazu u Cetinje, samo četiri dana nakon što je objavljeno da je Crna Gora dobila poziv za članstvo u Severo-atlantsku alijansu.

– Uništena zastava može samo da govori o tome koliko je slaba argumentacija onih koji su je uništili – rekao je Vuković i podsetio da su isto kao što je sada zapaljena zastava NATO-a, protivnici nezavisnosti palili crnogorske zastave.

Kako je rekao, kada je u pitanju paljenje NATO zastave, radi se o vulgarnom i neprihvatljivom činu koji pokazuje da u svakom društvu postoji i “rudimentalna društvena patologija”, odnosno oni koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa “normalnim demokratskim procedurama”.

– To se dešava i u drugim zemljama sveta, ali onaj koji to radi ne treba da slavi, a obavešten sam da su pojedini organizatori tog bezumnog vandalskog čina slavili – rekao je Vuković za Portal Analitka.

To je, prema negovim rečima, jedna potpuno prizemna i nevaspitana manifestacija, kako politički tako i kulturno.

– Isto kao što je zapaljena ova zastava NATO-a, tako su protivnici nezavisnosti palili crnogorske zastave. A sada su i ti koji su palili crnogroske zastave shvatili da to nije pravi put. Paljenje zastava je najveća moguća kompromitacija njih samih, jer njima nije ostalo ništa bez da ruše da bi promovisali svoju ideju – istakao je Vuković i dodao da takve stvari nisu svojstvene demokratiji.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: