Da li je 500 stečajeva mnogo u maloj Crnoj Gori?

Privredni sud Crne Gore je u prošloj godini uveo stečaj u 520 kompanija, rekao je predsednik tog suda, Blažo Jovanić, u intervjuu za Dnevne novine.

Foto: Thinkstock

Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori postoji blaga tendencija rasta broja stečajnih postupaka, ali to, kako je naveo, nije nužno odraz loše finansijske situacije u zemlji.

“Porast broja stečajnih postupaka ne mora se uvek gledati kao odraz loše finansijske situacije u zemlji, niti da on predstavlja likvidaciju dužnika i njegovo gašenje, odnosno nestajanje iz privrednog miljea”, rekao je Jovanić

Kako je ukazao, stečaj, osim što ima za cilj namirenje poverilaca, isto tako pruža mogućnost oporavka stečajnog dužnika kroz reorganizaciju, kao i kroz prodaju imovine u cilju nastavljanja obavljanja delatnosti i uspostavljanja predjašnjeg stanja.

“Ako se uzme u obzir da se postupak reorganizacije sprovodi u nekoliko većih privrednih društava, dok se u jednom broju društava proizvodnja nastavila sa novim vlasnikom koji je kupio imovinu stečajnog dužnika, onda mislim da ne možemo govoriti o negativnoj konotaciji stečaja”, objasnio je Jovanić

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: